Lassítva minden jobb? - Avagy super slowmo kávé és utazás mellé

2018. szeptember 26.

Volt idő amikor úgy függtem a Youtubeon, mint a hitelkeretem a barátnőmtől. Sok csatornát néztem napi szinten, de az egyik kedvencemre még mindig vissza-vissza lesek néha. A Slowmo guys pár éve még olyat csinált, amit akkor még nagyon kevesen. Mindent belassított, de nagyon. Az általuk használt több milliós Phantom kameráról csak álmodozni lehetett, aztán pár évvel később már azon kapja magát az ember, hogy az ajtón kopogtat be a 960 képkocka.

maxresdefault_copy.jpg

A slowmo persze jó móka és sokan féltek is tőle, hogy kicsit rá is kap a társadalom, de aztán ez csak mérsékelten lett igaz. Szerencsére sok lehetőséget rejt magában a mai napig és mindenkiből előtör a gyerek ha végigkövetheti az öngyújtóból kicsapó lángnyelveket. A Samsung Galaxy S9+ tudja a 960fps-t, azaz ennyi képkockát másodpercenként és ez bőven elég ahhoz, hogy a barátokkal vagy nélkülük kellően elszórakoztassuk magunkat.

Egyre többen vitatkoznak arról a fotós és filmes körökben, hogy árt -e a szakmának az okostelefonbiznisz. A válasz nem egyértelmű hiszen azt gondolom az összefüggéseket mindig érteni kell. Ettől függetlenül valóban lehet, hogy 10 év múlva már nagyon kezd elmosódni a határ technika tekintetében. Még egészen az elején vagyunk. Ennek ellenére az, hogy ennyi képkockát tud egy telefon felvenni másodpercenként számomra maga a csoda. Ráadásul a halandó ember hiába cipeli a milliós felszerelést a hátán, sokszor mégis az okostelefonjáért nyúl. Egyszerűen azért mert kényelmesebb, egyszerűbb és gyorsabb.

Wow effekt mindig lesz, hiába tolja el a kedves olvasó az összes klisét, soha nem fogy ki a lélekmelengető "azta, de menő" érzés. Ha engem kérdeztek az időjárást elnézve még van egy kis idő a lángos után egy csobbanásra. A téli estéken pedig jó lesz visszanézni, ahogy habtestedet elnyelik a hullámok. Ráadásul szuperlassítva.

Élvezni a közlekedést Budapesten? Nem lehetetlen.

Szahara lett a Dunából

A szezonon túl is van élet - Balaton

A Velencei-tó és a jég birodalma

Új-Zéland házhoz jön - Bokodi-tó

Életemben először - New York

Nem olyan mint amire gondolsz - Bulgária I. rész

Rejtélyek és misztikum Bulgriában II. rész

INSTAGRAM

FACEBOOK

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelised.blog.hu/api/trackback/id/tr7614234823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása