Szahara lett a Dunából

2018. augusztus 23.

Pár napja a szokásos ébredés utáni netezgetés közben láttam meg a fotókat a Duna szokottnál alacsonyabban levő vízszintje miatt kialakuló kis szigetekről Esztergomnál. Annyira megtetszett a látvány, hogy azt gondoltam nem hagyhatjuk ki, muszáj megörökíteni a látványt. Így sürgető teendőink után kocsiba pattantunk és gyorsan legurultunk az egyébként meglepően nyüzsgő városkába.
dji_0281-edit-2.jpg

Talán a lehető legszebb időpontban, "aranyórára" értünk le. Az elénk táruló kép bámulatos volt, az aszály miatt lassan úgy tűnik Szlovákiába is száraz lábbal mehetünk át (reméljük nem). A Dunából kibukó kis homokdűnék különböző alakzatokba álltak össze végig ameddig a szem ellát, egészen apokaliptikus hangulatot teremtve ezzel a látogatóknak. Mivel sűrgetett az idő elővettem a drónt, repültem egyet, majd a naplementénél meglőttük a kötelező überromantikus képeinket. Ráadásul találtunk egy szív alakú kiállást is, ami már a nyálasság határát súrolta. :)

dji_0246.jpg

dji_0234.jpg

_mg_4356.jpg

dji_0283.jpg

dji_0276.jpg

Bónusz! A Szabadság híd lábánál kilátszik az Ínség-szikla is, szóval tegnap még oda is szerencsésen eljutottunk. Ma pedig már érkezik az eső, meg a vihar, úgyhogy egy darabig nem találkozunk vele. 

dscf4416.jpg

dscf4434.jpg

 

További fotóink ITT!

Aszályból apályba

A szezonon túl is van élet - Balaton

A Velencei-tó és a jég birodalma

Új-Zéland házhoz jön - Bokodi-tó

Életemben először - New York

Nem olyan mint amire gondolsz - Bulgária I. rész

Rejtélyek és misztikum Bulgriában II. rész

INSTAGRAM

FACEBOOK

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelised.blog.hu/api/trackback/id/tr7614194281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása