Mit tud a Galaxy S9+ ha sarokba szorítják?

2018. szeptember 19.

Az a nagyon érdekes, hogy miközben régen még mindenki (mi is) nagyon húztuk a szánkat a telefonos fotózásra, manapság egyre kevésbé van már így. Sőt. Tényleg ott tartunk, hogy a kompakt kamerák iparága haldoklik, hiszen az egyszeri turistának már nincs szüksége külön fényképezőre. Az okostelefon az emberek 90%-nak ott lapul a zsebében és értékelhető képet tud vele készíteni a legtöbb helyzetben.

20180818_200413-edit-2.jpg

Na de mi van akkor ha a körülmények cseppet sem ideálisak? A Samsung nagyot ígért, amikor odanyomta a kezünkbe a Galaxy S9+-t, hogy na tessék ezzel este is elboldogulsz. Kétségtelen az 1.5-ös rekesz ígéretesen hangzott, de marketing bullshiten túl szerettem volna látni, hogy valóban mit képes kipréselni magából a kis szenzor és az aprócska lencse.

Első körben csak közép mély vízbe dobtuk, így az aranyóra és a naplemente fényeinél alkottunk. Kíváncsi voltam, hogy mennyire zajosodik a kép az automata mód által 400-800 közötti ISO értéknél. Fontos volt még a színvisszaadás, a rajzolat és maga az összhatás.

Felmásztunk hát a @hellowood által tervezett faházikó tetejére, meggyújtottuk a füstfáklyát a kezünkben és bumm, Kósa Tomi barátom egy szépen irányzott mozdulattal ellőtte azt a 20 képet, amiből kiválasztottuk a később feldolgozásra került egyet.

20180720_194458_0_2.jpg

Az S9-en nagyon ütött a hatás, a kissé túlszaturáltra kalibrált OLED kijelzőn pedig megelevenedtek a színek. Nem sokkal később már a laptopomon dolgoztam a fotón. A RAW-nak köszönhetően, gyakorlatilag szépen tudtam vele játszani és a korábban említett zajosodás sem jelentkezett drasztikus mértékben.

Ezt követően már csak egy kérdés maradt...Mit tud a telefon este? Imádjuk a kék órát, az időpontot mielőtt az égbolt teljes sötétségbe borul. Egy gyönyörű augusztusi napon eljött az a pillanat, amikor a tiszta ég és a hullócsillagok kellően romantikus képet festettek a szeretett mátyásföldi repülőtér egyébként balkáni környezetéről. Beálltunk hát az autó felkapcsolt lámpái elé, és az állványra helyezett telefonnal elkészült a fotó. Amit korábban elképzelhetetlennek tartottam gyakorlatilag megvalósult. Eljutottunk oda, hogy az S9+ nem csak, hogy értékelhető fotót készített, hanem az utómunka után már senki nem mondta meg, hogy ez valóban egy csúcsokostelóval készült. Döbbenet.

20180813_202356-edit.jpg

A konklúzió egyszerű. Egy kis kreativitás és egy Galaxy S9+ elég ahhoz, hogy olyan minőségű kontentet gyárts, amit büszkén mutogathatsz az instádon. Kifogást pedig kár keresni, mert a technológia megadta azt amiről régen csak álmodtak.

Élvezni a közlekedést Budapesten? Nem lehetetlen.

Szahara lett a Dunából

A szezonon túl is van élet - Balaton

A Velencei-tó és a jég birodalma

Új-Zéland házhoz jön - Bokodi-tó

Életemben először - New York

Nem olyan mint amire gondolsz - Bulgária I. rész

Rejtélyek és misztikum Bulgriában II. rész

INSTAGRAM

FACEBOOK

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelised.blog.hu/api/trackback/id/tr4714234673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása