25 millás utazóautó - Az új VW Touareg

2019. március 07.

Azt hiszem ideje korán döntöttünk, hogy megvan az új kedvenc utazóautónk. Jelenlegi életformánkhoz egy nagy, tágas autó passzol, aminek azért vannak tereptulajdonságai is. Az igény picit túlmutat a Lada Niván, vagy egy kombi Avensisen és nem árt ha a legújabb technológiákkal is fel van szerelve.

dscf4791-edit.jpg

Kezdjük a legelején. Régóta gondolkozok a kor megfogalmazásában SUV-nek csúfolt terepjárón. Sokan gyakran a hobbit is odateszik, bár számomra elengedhetetlen, hogy ha terepre tévedek, ne csak be, de ki is tudjak jönni a gödörből. 

Kacérkodok a Range Roverrel, vagy a tartósan legendás Land Cruiserrel, azonban az új Touareg kicsit bezavart a képbe. Annyiból, hogy bár nincs meg rá a félretett 25 milla, azért nagyon kellene. 

Amikor az ember egy velencei lakás árát tolja oda az elégedett Volkswagen kereskedőnek, elvárja, hogy az autó ne csak mutasson, de kényeztessen is. Sok autó fordult már meg a kezeim között, így mindig érdekes látni, hogy éppen hogyan reagálnak az emberek egy-egy típusra. A BMW X5-nél pl. alap, hogy a hűtlen kezelés vádja is megfogalmazódik, a Touaregnél azonban csak a rózsadombi Áfamentes fiatal vállalkozó gyanúja merül fel, egy kis krómmal megbolondítva. Ez azt jelenti, hogy bár meglehetősen erőteljes a járgány eleje, mégis jól áll neki az efféle giccs. Hasonló érzést kelt a belső is. Ledcsík orgia és minden ami Aliexpressről beszerezhető, csak VW minőségben.

dscf5586.jpg

Na igen, ezek azok a majomfogók, amik a barátnőmet kilóra megveszik, én meg csak örülök neki. Ami viszont egyből kiszúrja a szemünket, az a szolid 15 colos kijelző, amit simán hazavihetnék tévének. Mellette ott terpeszkedik a 12 colos tesó, amire bármilyen adatot, infot kirakhatunk, így minden a szemünk előtt zajlik majd. Ez az autó gyakorlatilag belül egy gigantikus képernyő halmaz, ami akkor válik ijesztővé, amikor nyom egy hard resetet és minden fény kiallszik. Nem vicc, velük este a legsunyibb szerpentineken kanyarogva történt meg. A kocsi ment tovább, de minden más hello. A szép új világ itt van és tényleg nagyon menő, de azért néha jó lenne ha a skynet még váratna magára.

Egyébként tényleg van itt minden mi szem s szájnak ingere, de talán a számomra legérdekfeszítőbb az éjjellátó mód volt. Persze, volt ilyen, meg van is az S Mercikben, meg jó néhány járgányban, na de azért az nem mindennapos, hogy Máté Benceként csodálhatjuk a közelben táborozó vadak párzási szokásait az előttünk lévő képernyőn keresztül.

Elég sokat autóztam az elmúlt hónapban a Touareggel, ráadásul rendesen próbára volt téve a változatos helyszíneknek köszönhetően. Autópálya, földút, hó, víz, sár. Lillafüreden a fagyott útón krúzolva, viszonlag nagy sebességnél is úgy vette be a kanyart, hogy csak pislogtam. Más mezei autóval már rég elszálltam volna. Itt viszont a kanyarstabilizátorok összjátékának köszönhetően csodálatosan kimanővereztem mindenhonnan. Egyébként a 19 colos kerekek és a légrugó egy olyan kombó, ami egész Magyarországot frissen aszfaltozott müncheni autópályává varázsolja.

dji_0028.jpg

Azért az elmondható, hogy kellemes a finom alcantara ülésekben elterpeszkedni és élvezni a kényelmes autómata váltó gondtalan működését, a közepesen gyors ragálását, illetve a V6-os motor és a 286 ló erejét. Ezek után pedig tény, hogy nincs is nagyobb öröm annál, mint hogy a McDriveba finoman beúszva egy szinten vagyunk a hamburgerálvánnyal.

Összességében gyakorlatilag ez az a gépjármű amibe szívesen szállnék be reggel, napközben és este. Persze, ha itt állna az utcában nem folgalkoznék a parkolási díjjal, meg a sárga csekkekel sem. Az biztos, hogy SUV-ot keresek és nézelődök tovább, de a ledcsík azért hiányozni fog.

Marci

Ezekre is ránézhetnél:

Várat másolni legális

A szezonon túl is van élet - Balaton

A Velencei-tó és a jég birodalma

Új-Zéland házhoz jön - Bokodi-tó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelised.blog.hu/api/trackback/id/tr6714615018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása